Wist je dat?

Deze pagina bevat “weetjes” over het 2L, 4L & 2-4L

Graf van 2 Lansier te Zepperen

Jean Cuylits heeft per toeval nog een graf ontdekt in zijn haardstede Zepperen van een soldaat van het 2 Regiment Lansiers. Hij is blijkbaar smartelijk overleden op 14 oktober 1950 in Duitsland. Opzoekwerk heeft voorlopig nog niets opgeleverd. Hieronder enkele foto’s:

Eén van onze oudste leden, Eduard (Warre) Cools, werd 90 jaar op 24 mei 2019. Proficiat!

Op 24 mei 2019, tijdens ons bezoek aan de Vliegbasis van Kleine Brogel, werd Eduard (Warre) Cools gehuldigd ter gelegenheid van zijn 90ste verjaardag. Hij is hiermee één van onze oudste leden. Proficiat!

Warre is nog TrOO geweest van onze voorzitter in 1979 in het A Esk van het 2 Lansiers.

Kazerne 4L in Soest vandaag

Kwartier Kanaal van Wessem

Jean Cuylits was onlangs in Soest en is nog eens gaan kijken naar de kazerne Kanaal van Wessem. Men is er druk aan het saneren en klaarmaken voor een opvangcentrum voor de vluchtelingen en later wil men het eventueel inrichten voor het verhuur van kleine appartementen. Op de foto ziet men de stellingen rond de gebouwen van 6A en meer in de diepte zijn de blokken van 4L reeds in het geel geschilderd. Dit zijn investeringen van miljoenen voor de Duitse staat. Zelfs de kapel aan de ingang wordt onder handen genomen. Het gedeelte achter het paradeplein wordt nog gebruikt door privé-bedrijven.

Norbert Desiere

Onze Ere-brigadier is de auteur van twee rijk geïllustreerde  geschiedkundige werken  getiteld “CHARLES CABOUR” en het tweede boek “1000 JAAR ADINKERKE”.
CHARLES CABOUR behandelt niet alleen de lange geschiedenis van het kasteel CABOUR en zijn bewoners, maar ook het domein CABOUR tijdens de twee Wereldoorlogen. Ook de 80-jarige geschiedenis van de watermaatschappij IWVA komt uitgebreid aan bod, met gedetailleerde informatie over de fauna en flora in dit gebied.
Het tweede boek verhaalt de 1000-jarige geschiedenis van ADINKERKE. Vele oude foto’s en archieven tonen aan dat ADINKERKE al eeuwen bestond, toen er van DE PANNE nog geen sprake was. DE PANNE is trouwens oorspronkelijk een gehucht van de gemeente ADINKERKE.

4 Lansiersstraat te Halen

Te Halen vind je een 4e Lansiers-straat, die zelfs een eigen bushalte heeft.

 

Leuze verbroedering 2/4 Regiment Lansiers

Onze leuze “Never forget your roots” is er gekomen toen Jean-Marie Kalders zijn moto toonde met daarop deze spreuk. De verbroedering heeft deze dan met zijn toestemming overgenomen.

Tweede Lansiers Regimentlaan

In Etterbeek kan je bij de oude Rijkswachtkazerne de Tweede Lansiers Regimentlaan vinden.Het monument ter nagedachtenis van de gesneuvelden van het Regiment in 14-18Straatnaam “Tweede Lansiers Regimentlaan”