In memoriam : Guido Mahieu – 26 mei 2020

✝️ Guido Mahieu – Conservator museum Cabour (2/4L) in De Panne

28 mei 2020        

Beste vrienden Lansiers,

De conservator van ons museum in De Panne, Guido Mahieu, is op 71 jarige leeftijd plots overleden. Dit verlies grijpt iedereen zeer erg aan. Guido was een zeer gemotiveerde persoon, op wie wij 200% konden betrouwen voor het beheer van ons patrimonium in het Museum Cabour.

Guido was gehuwd met Jacqueline Bonte. Hij was vader van Vanessa en grootvader van Kato .  Hij was sinds 2004 gepensioneerd als adjudant-chef van de luchtmacht. Alhoewel Guido nooit iets met onze regimenten te zien had, trok hij zich de relaties met onze eenheden in het algemeen en het beheer van ons patrimonium in het bijzonder, zeer sterk aan. Hij was de ideale persoon om de verantwoordelijkheid van het museum op zich te nemen. Bij de vele contacten met Guido groeide telkens onze bewondering voor deze man. Hij deed dit vrijwilligerswerk met de steun van de Culturele Dienst van gemeente De Panne.

Het is trouwens dankzij het aandringen van Guido dat de nodige middelen werden verkregen om onze Leopard tank te herschilderen. Samen met Norbert Desiere, nog zo een monument, vormde Guido de permanente en discrete hoeksteen met ons museum en met onze petergemeente.

In de bijgevoegde link vindt u ook een tekst van onze collega Koen Engelen, die na de ontbinding van het Regiment, intens heeft samengewerkt met Guido Mahieu voor o.a. het opzetten van het museum.

Guido wordt donderdag 4 juni in intieme kring begraven. Gezien zijn belangloze inzet voor onze zaak, zal de Verbroedering een rouwboeket laten bezorgen.

In naam van de Verbroedering 2/4 Lansiers bied ik aan mevrouw Mahieu, dochter Vanessa en de ganse familie, onze diepe blijken van innige deelneming aan bij het plotse heengaan van Guido.

Paul BRUYNINCKX
Voorzitter

Hoe Koen Engelen zich Guido herinnert.

Persbericht De Panne